Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Utolsó kommentek:

takacsveca93 2019.07.14. 20:05:55

Remek ötlet a kuszkusz keverése a zöldborsóval, mindenképpen megpróbálom én is elkészíteni :) www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-11-07-2019/ a recept alapanyagait kinéztem netről és egész olcsók

Bejegyzés: Zizibizi, avagy első találkozás a kuszkusszal

Orsi Fözte 2014.11.26. 10:04:06

@Orsi Fözte: Remélem nem fogod megbánni. Én tényleg ezt tartom az eddigi legjobb spenótnak :)

Bejegyzés: Egyszerűen: spenót (ne ítélj elsőre )

Orsi Fözte 2014.10.15. 13:24:51

Na, ezt lehet én is kipróbálom majd így! :) Jól hangzik!

Bejegyzés: Egyszerűen: spenót (ne ítélj elsőre )

viviterrakert 2014.10.10. 13:16:10

@élhetetlen: Igen, a gyümi/husi kombók is jók, bár én egy ideje húsmentesen élek, szóval marad a gyümi..:-)
Az én kedvencem is García Markez és a Száz év magány, szerintem sokaknak... Hasonló stílusú az általam fentebb említett Vargas Llosa is, pl. A kecske ünnepe. Még film is van -azt hiszem- belőle..

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

élhetetlen 2014.10.10. 12:59:26

@viviterrakert: Ismerte az embereket is, az életet is. (Kedvenc könyvem a Száz év magány). Banán ritkán van itthon, de a túlélő készletemben szerepelnek felezett őszibarack és körte befőttek, amik szintén jók az édes-sós kombóhoz, akár ehhez, akár egy rántott vagy sült húshoz. (én nem eszem savanyúságot, tehát ezek kerülnek elő, mikor más csalamádét enne).

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

viviterrakert 2014.10.10. 12:46:23

@élhetetlen: Igen, így a legegyszerűbb és a legolcsóbb... De ha már tükörtojás/pirítós ötletek, akkor nekem a csúcs a kolumbiai reggeli (a népszerű Mario Vargas Llosa író könyvéből lopva), ami ugyancsak nem fogyózós, de hétvégékre tökéletes: Felezett sült banán+tükörtojás+pirítós.. Hmm..:-) nagyon jó az édes/sós párosítás..

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

Orsi Fözte 2014.10.10. 12:34:48

Szuper ötleteket adtok...én örülök neki igazán!!! :) Köszönöm!

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

Orsi Fözte 2014.10.10. 12:33:15

@Fanyuvo: Jaj, a Rota nem éppen a barátunk :( Kívánom, hogy minél előbb túl legyél rajta!!
Persze nekem is az jutott eszembe, hogy becsavarni a serpenyő nyelét duplán alufóliával és máris használható. :)

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

élhetetlen 2014.10.10. 12:17:44

@viviterrakert: Próbálj ki egy egyszerűbb megoldást, kissé elrugaszkodva a recepttől. Süsd meg a rösztit, vedd ki a serpenyőből, süss négy tükörtojást a serpenyőben, csúsztasd rá a rösztire, és pakold rá, amit még kell. Nincs jelentősége, hogy a tojás hol sül meg, csak arról van szó, hogy mikor a tojás sárgája ráfolyik a ropogós cuccra, az nagyon jó. (tény, hogy egy picivel több zsiradék kerül a kajába, de ami a tükörtojás alá kerül, az nem mennyiség). Ajánlom továbbá kipróbálásra: olajban pirított kenyérszelet, rá a tükörtojás, só, bors. Nem éppen fogyis, de nagyon jó. A lényege ennek is, hogy a tojás sárgája lágy legyen.

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

bukott madonna két nagy didivel 2014.10.10. 09:29:12

Sziasztok!

Látszik nem néztek Stahl konyháját :DDD volt egy rész amiben dupla alufóliával betakarta a serpenyő nyelét és úgy tolta a sütőbe. én azóta így használom a serpenyőt, ha sütő kell. pl. frittata készítésére vagy bármire.

Ez egy jó recept. :)

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

edominika 2014.10.10. 02:12:41

@Donatus a Jerbiton: Van olyan tefal serpenyő, ami használható sütőben, a nyelének semmi baja nem lesz. :)

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

Orsi Fözte 2014.10.09. 21:33:31

@élhetetlen: Semmi gond ebből :) nézzük inkább tovább békében Gordont :)

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

élhetetlen 2014.10.09. 16:59:51

@Orsi Fözte: És köszi, hogy válaszoltál, nem egyszerűen törölted a hozzászólásomat.

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

élhetetlen 2014.10.09. 16:57:11

@Orsi Fözte:
Tényleg nem múlik ezen semmi, csak azt kéne észrevenni, hogy a „"Barátom, barátaim akiknek főzök", az nem te vagy és nem én, nekünk legfeljebb megmutatja, (jó pénzért), hogy hogyan főz, akár a vendégeinek, akár a barátainak, akár a családjának. Lehetnél a barátja, de nem vagy az. (bár tudom, sok embernek családtagja egy szappanopera szereplője is.) Csak ezt akartam mondani. Nem akarlak én bántani, csak megütötte a szememet ez az indokolatlanul bizalmas megnyilvánulás. Egyébként nagyon szeretem a műsorait én is.

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

Orsi Fözte 2014.10.09. 16:12:07

@Orsi Fözte: Nem vagy szemét, de nem egyszer hangzik el a műsoraiban hogy "Barátom, barátaim akiknek főzök" így nem gondolom, hogy tiszteletlenséget követek ellene el! Főleg hogy az ételét készítem, illetve próbálom készíteni! Amúgy mivel elég sokat nézem a műsorait, olvasom a könyveit, követem a munkásságát, akár lehetnénk barátok is! Na de szerintem nem ezen múlik! :-) legyen szép napod!

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

élhetetlen 2014.10.09. 15:42:21

Most szemét leszek. „Gordon Ramsay barátom”, tényleg a barátod? Mert a barátság az kétoldalú dolog. A „medve sajt a barátom” elmegy, mert senki nem gondolja, hogy kölcsönös, de Gordon Ramsay nem medvesajt. (Lehetnél szerényebb egy kicsit, talán Gordon Ramsay, akit szeretek/tisztelek/imádok stb.). Ha tényleg a barátod, akkor bocs!

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

Orsi Fözte 2014.10.09. 14:35:31

@viviterrakert: Szerintem kivitelezhető a Te megoldásod! Hiszen a lepény is kellően át fog forrósodni! Szép napot kívánok! :-)

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval

viviterrakert 2014.10.09. 14:10:23

Szia! Vajon úgy nem lenne kiváltható a sütő használata, ha a lepényre -a megforgatás után- rögtön rákerülnének a tojások? A második fél sülési ideje alatt nem sülne át a tojás vajon a tetején, szép lassan sütve?

Bejegyzés: Serpenyőben sült krumplilepény, tükörtojás takaróval
süti beállítások módosítása