Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Egyszerűen: spenót (ne ítélj elsőre )

2014. október 15. - Orsi Fözte

Várakozás a fogyasztásra: kb. 20 perc

Hozzávalók: 3-5 féle ( spenót, tojás, tej, zsemle)

A spenót az én életemben is általában gyermekkori élményként volt jelen. Ovi, iskola, menza..kell további magyarázat? Mígnem néhány évvel ezelőtt egy fotót látva komolyan mondom megkívántam. Azt hiszem négyszeri alkalom utánra született meg a saját variációm, azóta így készítem. Krémes, fokhagymás, finom!

DSCN4711.JPG

Íme:

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit spenót vagy 2 nagy marék spenót levél
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • kb 1 l tej
  • 2 tojás
  • másfél szelet teljeskiőrlésű kenyér
  • só, bors

 

Áztassuk be a kenyeret kb. 2-3 dl langyos tejben. A felhevített olajon megfuttatjuk addig a fokhagymát, amíg az illatát nem érezzük meg. Ehhez hozzáadjuk a felengedett spenótot, vagy spenótleveleket. A leveleket addig pároljuk, míg össze nem fonnyadnak. Ha mirelit spenótot használunk akkor hagyjuk néhány percig rotyogni, de sok idő nem kell hozzá. Ezután üssünk bele 2 tojást, amiből egyik csak a sárgája és szapora mozdulatokkal keverjük el. ( ne hagyjuk megsülni benne ). Ettől finom, krémes lesz. Ezután tegyük hozzá a tejben ázott zsemléket tejjel együtt. ( Nem kell kinyomkodni ) Valószínű lesz otthon egy kézi botmixer, amivel jól pépesítsük össze a zsemlét és a spenótot. Ha nem lenne akkor kézzel tapicskoljuk, maricskoljuk össze. Amikor csomó és darabmentes, akkor ízesítsük be sóval, borssal. Már csak annyi teendőnk marad hogy ki-ki ízlése szerint engedje fel annyi tejjel, ahogyan a sűrűségét szereti. Forraljuk össze, egyet rottyanjon, süssünk hozzá egy finom csípős debrecenit és lakmározzuk be!

DSCN4710.JPG

Higgyétek el, ez nem menzás íz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr976794927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi Fözte 2014.10.15. 13:24:51

Na, ezt lehet én is kipróbálom majd így! :) Jól hangzik!

Orsi Fözte 2014.11.26. 10:04:06

@Orsi Fözte: Remélem nem fogod megbánni. Én tényleg ezt tartom az eddigi legjobb spenótnak :)
süti beállítások módosítása