Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Tortilla-ba rejtett gombás tojás

2014. október 14. - Orsi Fözte

Várakozás a fogyasztásig: kb. 25 perc

Hozzávalók: 3-5 féle ( tojás, tortilla, gomba )

Ezelőtti serpenyős tojásos receptemhez érkezett néhány hozzászólás, közöttük olyan is hogy, miként egyen hasonló finomat az, akinek nincs olyan serpenyője amit nyugodtan betehet a forró sütőbe?

Nos, ma reggel ismét egy tojásos reggeli állt közel hozzám, ami nem mellesleg sokkal gyorsabb és legalább ugyanilyen finom. Az pedig hogy mivel gazdagítjuk egyéni ízlésünk és hűtőnk szabhatja csak meg :)

Én most azokat tettem hozzá, ami egy gyors reggelihez kellett és volt a kezem ügyében.

 DSCN4695.JPG

Íme:

Hozzávalók:

  • 2db  tojás (fiúknak 4-6 :) )
  • szegfű gomba
  • pritamin vagy kápia paprika
  • közepes fej vöröshagyma
  • olaj, 1 ek vaj
  • só, bors

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, szórjuk rá a felaprított vöröshagymát és kicsit fonnyasszuk meg. Majd adjuk hozzá a pritamin paprikát, szegfű gombát és pirítsuk meg. Amikor a gomba fenségesen illatozni kezd, üssük rá egészben a tojásokat és a serpenyőben kezdjük csak el kevergetni. Egyrészt kevesebb a mosogatnivaló, másrészt tökéletesen ugyanazt kapjuk így is. Adjunk hozzá egy pici vajat és ha van otthon egy kis tejszínt. Ezek gondoskodunk arról, hogy igazán krémes és lágy rántottát kapjunk. Én ilyenkor adom hozzá a fűszereket saját számíze szerint. Ezután jöhet egy tortilla lap, amit 20 másodpercre a mikróban felmelegítünk vagy egy másik serpenyőben megpirítunk.

Ha kész akkor nincs más dolgunk,mint tekerni egyet a megtöltött tortillán és bekebelezni :)

DSCN4694.JPG

Felturbózhatjuk baconnel, sajttal, paradicsommal...Finom lesz :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr746789357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása