Ennyit kell várni a fogyasztásig: 20 perc
Ennyi hozzávaló kell a konyhából: 5-8 féle ( paradicsom, fokhagyma, parmezán, oliva, lilahagyma, bazsalikom)
Ilyenkor paradicsomszezon kellős közepén nagy a boldogságom, hogy a kertünk alkalmas arra, hogy megteremjen benne a számunkra elegendő paradicsom. Mindkettőnknek nagy kedvence a koktél pari is, így mindig 3 palánta koktél parival indítjuk a palántavásárlást.
Mit is mondjak? Az idén ez a sok eső, kicsit kiborít, mert iszonyatos gyorsasággal csalogatja elő a gazt, a csigákat és a dús levélzetet. A megfelelő terméshez viszont ugyebár kéne ezerrel a napfény is. Sajnos jelenleg a rendes paradicsomunk nagy részét szó szerint lezabálták a tetves csigák :( Nem is értem, hogy nem fulladnak bele a rengeteg esővízbe :)
De azért a koktél pari nagy részét meghagyták, így tegnap este végre hozzáláttunk az egyik kedvenc nyári vacsoránkhoz a Bruschettához.
Amúgy is ugye ott a fogadalom a körültekintő étkezésre és így eleve ugrik az esti nehéz vacsi.
Hozzávalók:
- 10-12 db koktélparadicsom
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szép db kápia vagy pritamin paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom levelek
- parmezán sajt
- oliva olaj
- 4 szelet kenyér (én rozskenyeret használok)
Mindent kéz alá készítek. Felaprítom a paradicsomokat négy felé, a paprikákat, lila hagymát vékony csíkokra. Össze is keverem őket, majd tetejükre reszelem a fokit. A bazsalikom leveleket összetekerem és úgy vágom vékonyra. Ezeket is hozzátéve, megöntözöm olivával, pici sót dobok hozzá és kb 10 percig állni hagyom.
Addig pont elkészülnek a kenyérkék vagy bagett szeletek, amiket serpenyőben, olivával meglocsolva mindkét felüket 2-2 perc alatt pirítok meg.
Ezután a kenyérszeletekre halmozom a zöldségeket, megszórjuk egy kis parmezánnal, meglocsolom olivával és élvezzük ahogy betölt bennünket a csodás íz.
Lesz hozzá étvágy :)