Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Bruscetta - paradicsomi ízek

2014. szeptember 21. - Orsi Fözte

Ennyit kell várni a fogyasztásig: 20 perc          

Ennyi hozzávaló kell a konyhából: 5-8 féle ( paradicsom, fokhagyma, parmezán, oliva, lilahagyma, bazsalikom)

Ilyenkor paradicsomszezon kellős közepén nagy a boldogságom, hogy a kertünk alkalmas arra, hogy megteremjen benne a számunkra elegendő paradicsom. Mindkettőnknek nagy kedvence a koktél pari is, így mindig 3 palánta koktél parival indítjuk a palántavásárlást.

Mit is mondjak? Az idén ez a sok eső, kicsit kiborít, mert iszonyatos gyorsasággal csalogatja elő a gazt, a csigákat és a dús levélzetet. A megfelelő terméshez viszont ugyebár kéne ezerrel a napfény is. Sajnos jelenleg a rendes paradicsomunk nagy részét szó szerint lezabálták a tetves csigák :( Nem is értem, hogy nem fulladnak bele a rengeteg esővízbe :)

De azért a koktél pari nagy részét meghagyták, így tegnap este végre hozzáláttunk az egyik kedvenc nyári vacsoránkhoz a Bruschettához.

Amúgy is ugye ott a fogadalom a körültekintő étkezésre és így eleve ugrik az esti nehéz vacsi.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 10-12 db koktélparadicsom
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 szép db kápia vagy pritamin paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom levelek
  • parmezán sajt
  • oliva olaj
  • 4 szelet kenyér (én rozskenyeret használok)

Mindent kéz alá készítek. Felaprítom a paradicsomokat négy felé, a paprikákat, lila hagymát vékony csíkokra. Össze is keverem őket, majd tetejükre reszelem a fokit. A bazsalikom leveleket összetekerem és úgy vágom vékonyra. Ezeket is hozzátéve, megöntözöm olivával, pici sót dobok hozzá és kb 10 percig állni hagyom.

Addig pont elkészülnek a kenyérkék vagy bagett szeletek, amiket serpenyőben, olivával meglocsolva mindkét felüket 2-2 perc alatt pirítok meg.

Ezután a kenyérszeletekre halmozom a zöldségeket, megszórjuk egy kis parmezánnal, meglocsolom olivával és élvezzük ahogy betölt bennünket a csodás íz.

Lesz hozzá étvágy :)

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr816716943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása