Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Fritatta

2014. szeptember 21. - Orsi Fözte

Idő a fogyasztásig: kb. 20 perc

Hozzávalók: 4-6 féle (tojás, oliva, zöldségfélék )

Mit tudtam én, hogy ezt a reggeli csodás ételt fritattának hívják és ma is amikor készítem és eszembe jut a neve, komolyan nevetek, mert valami pösze konyhatündér ugrik be egyből :D

De a lényeg azért az, hogy igazán energikus, tartalmas, gyors és finom mondjuk vasárnapi reggelihez jut vele a család.

Nézzük:

 Kapjunk elő egy kicsit mélyebb serpenyőt, kicsi olajjal locsoljuk meg az alját. Közben megpucolunk és felaprítunk egy közepes fej vöröshagymát, keskeny csíkokra, (divatosan julienre) vágunk kápia vagy pritamin paprikát, akár több színűt. Vághatunk hozzá aki szereti pár szem gombát is, és koktél paradicsomot. És leütünk 4 tojást.

A hagyma fonnyasztása után, tegyük serpenyőbe a paprikát, cukkinit, egyszóval a zöldségeket és közepes lángon óvatos mozgatással fonnyasszuk meg ezeket is. Én mindig ilyenkor teszem hozzá a fűszereket, jelen esetben: só, bors, snidling. Ha ezzel megvagyunk akkor egyenletesen oszlassuk el rajta a felvert tojás keveréket és szintén közepes lángon süssük tovább. Nem kell kevergetni, esetleg picit mozgatni. Amikor a serpenyő szélétől elválik a massza, akkor szedjük elő a bátorságunk vegyünk elő egy lapos tányért , fedjük le vele a serpenyőt és borítsuk rá a tányérra a tojásos sültet, majd óvatosan csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Nekem ekkor még  kb 3 perc hiányzik a másik oldalához.

Ha készen van ismételten csúsztathatjuk tányérra, deszkára, de serpenyőből is kiszedhető.

Hintsük meg még frissen borssal, pirospaprikával, vágjunk hozzá egy  szelet  kenyeret és harapjunk egy hűtött koviubiba mellé és komolyan: lehet ennél jobb?? :)

Jó étvággyal egyetek! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr726717097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása