Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

A csodálatos tejpite

2014. szeptember 22. - Orsi Fözte

Várakozás a fogyasztásra: 50 perc + 20 perc a kihűlésig ( nem minden esetben megvárható :) )

Hozzávalók:  3-5 féle ( tojás, tej, liszt, gyümölcs, vaniliás és porcukor)

Először magam sem hittem benne, de az első próbasütés lenyűgözött és meggyőzött. Azóta nálam benne van az első 3 nyári könnyű desszertben.

Mindenképpen megéri elkészíteni, mert nagyon egyszerű és az eredmény is csodás. Ne ijedjetek meg egy szabvány kerámia tortaformába bár többnek néz ki bőven belefér. Na jó, pont belefér :)

 

 

Hozzávalók:

  • 10dkg átszitált porcukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 vanilia rúd vagy 1cs. vaniliás cukor
  • 1 liter tej

A lisztet, vaniliás cukrot, porcukrot, tojást összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk a liternyi tejet. Alaposan, csomómentesre keverjük.

A tortaformát Rámával kenjük ki. Amikor az kész, akkor vegyünk elő idénygyümölcsöt (szeder, málna, szőlő, eper, ribizli )szórjuk a formába. Én egy picit óvatosan rányomkodom, hogy a vajhoz odatapadjon enyhén. Ezután óvatosan öntsük rá a tejet. Mielőtt kiöntjük, mindenképpen keverjük fel az alját, mert leülepedik a sűrűje. Ezután 50 percre tegyük be 200 fokra előmelegített sütőbe.

Aztán ne szidjatok, mert langyosan, de hidegen is kitűnő! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr196719047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása