a fini végeredmény |
Mivel nekem is még tapasztalatokat és trükköket kell mástól ellesnem ezért az eredeti mű elkészítését mutatom meg.
Ezt a sütit Bettynél találtam. A formázást és a tésztát is nála néztem el. Annyi kiegészítést hozzátennék, hogy nekem kellett még egy kis folyadékkal kiegészíteni, mert elég kemény tésztát kaptam.
Amikor kisodortam a tésztát, a bemetszések vágása előtt, jó alaposan megkentem egy kis bazsalikommal elkevert mustárral, amit egy skandináv lakberendezési áruházban szerzek be rendszeresen.
Nagyon finom. És feldobható vele, akár a tészták is belsejükbe kenve, de a húsokhoz is bátran használható. Pl. mustáros tarjákhoz.
A kifli nekem kb 2 óra alatt kelt meg. És bár tudom most kezdem írni ezeket a recepteket, mégis jó tanács, hogy tényleg érdemes figyelni az élesztő frissességére.
Kb. 8-10 db lesz belőle.