Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Szalonnás-gombás serpenyős, héjában sült burgonyával

2014. november 09. - Orsi Fözte

Várakozás a fogyasztásra: kb. 40-50 perc

Hozzávalók: 3-5 féle (szalonna, gomba, krumpli, hagyma)

DSCN4480.JPG

Tagadhatatlanul gomba rajongó vagyok. Meg szalonna rajongó is. Meg hagyma is. Szóval ennek muszáj volt létrejönnie :)

Íme:

kell hozzá:

  • 20 dkg húsos szalonna (baconnal is neki lehet állni, de nyilván nem lesz annyira karakteres akkor az íze)
  • 1-1 nagy fej vörös és lilahagyma,
  • ízlés szerint, de legalább 20 dkg gomba, lehetőleg többféle (nálam barna és fehér csiperke, és vargánya)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-12 szem apró burgonya
  • só, bors, majoránna, petrezselyem, olaj

 

A hagymákat és a szalonnát kb. egyforma méretűre kockázzuk. (1x1cm) A szalonnát egy serpenyőben -lehetőleg magas szélűben- lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymákat is. Közben a megfelelően tisztított felszelt gombákat egy kis vajon magas fokozaton szintén pirítjuk, egészen addig még a gomba bódítóan finom illatos nem lesz.

Ha készen van, hozzáadjuk a hagymás szalonnához és ízesítjük sóval, borssal és majorannával. Valamint hozzáadjuk a fokhagymát is. Én személy szerint reszelni szoktam. Adhatunk alá egy kevés kis vizet, de fél dl.-nél ne legyen több. Kicsit összemozgatjuk.

Közben a burgonyákat megmossuk és héjában megfőzzük, majd félbevágva egy kis pirulásig olajban megsütjük.  A kisült krumplikat hozzáadjuk a raguhoz, megszórjuk petrezselyemmel, összerázzuk és gondolkodás nélkül nekiülünk. :)

DSCN4481.JPG

Jó étvággyal fogyasszátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr716879949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása