Várakozás a fogyasztásra: kb. 40-50 perc
Hozzávalók: 3-5 féle (szalonna, gomba, krumpli, hagyma)
Tagadhatatlanul gomba rajongó vagyok. Meg szalonna rajongó is. Meg hagyma is. Szóval ennek muszáj volt létrejönnie :)
Íme:
kell hozzá:
- 20 dkg húsos szalonna (baconnal is neki lehet állni, de nyilván nem lesz annyira karakteres akkor az íze)
- 1-1 nagy fej vörös és lilahagyma,
- ízlés szerint, de legalább 20 dkg gomba, lehetőleg többféle (nálam barna és fehér csiperke, és vargánya)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-12 szem apró burgonya
- só, bors, majoránna, petrezselyem, olaj
A hagymákat és a szalonnát kb. egyforma méretűre kockázzuk. (1x1cm) A szalonnát egy serpenyőben -lehetőleg magas szélűben- lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymákat is. Közben a megfelelően tisztított felszelt gombákat egy kis vajon magas fokozaton szintén pirítjuk, egészen addig még a gomba bódítóan finom illatos nem lesz.
Ha készen van, hozzáadjuk a hagymás szalonnához és ízesítjük sóval, borssal és majorannával. Valamint hozzáadjuk a fokhagymát is. Én személy szerint reszelni szoktam. Adhatunk alá egy kevés kis vizet, de fél dl.-nél ne legyen több. Kicsit összemozgatjuk.
Közben a burgonyákat megmossuk és héjában megfőzzük, majd félbevágva egy kis pirulásig olajban megsütjük. A kisült krumplikat hozzáadjuk a raguhoz, megszórjuk petrezselyemmel, összerázzuk és gondolkodás nélkül nekiülünk. :)
Jó étvággyal fogyasszátok!