Amikor nem csak az íz számít.

Só, bors...és az a kis édes

Só, bors...és az a kis édes

Sárgabarackos bundában sült csirkemell

2014. november 09. - Orsi Fözte

Várakozás a fogyasztásra: kb. 45-50 perc

Hozzávalók: 3-5 féle ( aszalt sárgabarack, csirkemell, lekvár)

Nem rajongok az aszalt gyümölcsökért. Viszont a sárgabarack, mint gyümölcs a kedvenceim közé tartozik. És legnagyobb bánatomra szeretem a bundázott husikat is, bár mostanában nem készítek belőlük sűrűn. Egy magazinban láttam ezt a receptet, aztán jött a hétvégi piac, csodás házi aszalt barackkal és nekiláttam.

DSCN4568.JPG

Íme:

Kell hozzá:

  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 50dkg csirkemell
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • fél dl fehérbor, szárazabb fajta
  • 3 tojás
  • liszt, só, olaj

Felforraljuk az aszalt barackot, és kb fél órát hagyjuk állni benne. A fél óra elteltével majd csíkozzuk fel a barackokat. A csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra, sózzuk be és pár percig hagyjuk állni.

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot és tegyük a hűtőbe. A sárgájához tegyük hozzá a bort, a lekvárt és  kb.10 dkg.-i lisztet. Ebbe a masszába forgassuk bele óvatosan a fehérjékből vert habot, majd a felvágott aszalt barackot.

A csirkemelleket forgassuk egy kis lisztbe, majd a masszába és süssük ki forró olajban. Itassuk le róla a felesleges zsiradékot ha megsültek és tálaljuk.

Én mangóchutney és aszaltbarackos rizs társaságában kínáltam :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatars.blog.hu/api/trackback/id/tr86880539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása