Várakozás a fogyasztásra: kb. 45-50 perc
Hozzávalók: 3-5 féle ( aszalt sárgabarack, csirkemell, lekvár)
Nem rajongok az aszalt gyümölcsökért. Viszont a sárgabarack, mint gyümölcs a kedvenceim közé tartozik. És legnagyobb bánatomra szeretem a bundázott husikat is, bár mostanában nem készítek belőlük sűrűn. Egy magazinban láttam ezt a receptet, aztán jött a hétvégi piac, csodás házi aszalt barackkal és nekiláttam.
Íme:
Kell hozzá:
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 50dkg csirkemell
- 1 ek sárgabaracklekvár
- fél dl fehérbor, szárazabb fajta
- 3 tojás
- liszt, só, olaj
Felforraljuk az aszalt barackot, és kb fél órát hagyjuk állni benne. A fél óra elteltével majd csíkozzuk fel a barackokat. A csirkemellet vágjuk ujjnyi csíkokra, sózzuk be és pár percig hagyjuk állni.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot és tegyük a hűtőbe. A sárgájához tegyük hozzá a bort, a lekvárt és kb.10 dkg.-i lisztet. Ebbe a masszába forgassuk bele óvatosan a fehérjékből vert habot, majd a felvágott aszalt barackot.
A csirkemelleket forgassuk egy kis lisztbe, majd a masszába és süssük ki forró olajban. Itassuk le róla a felesleges zsiradékot ha megsültek és tálaljuk.
Én mangóchutney és aszaltbarackos rizs társaságában kínáltam :)